Тя е възпитаничка на музикалното и танцово училище в града8-годишно

...
 Тя е възпитаничка на музикалното и танцово училище в града8-годишно
Коментари Харесай

8-годишно момиче от Пловдив ще свири на червения роял на Елтън Джон

 

Тя е възпитаничка на музикалното и танцово учебно заведение в града

8-годишно момиче от Пловдив ще свири на световноизвестния червен роял на сър Елтън Джон в Лондон. Хрисиана Савова е възпитаничка на учебното заведение за музикално и танцово изкуство и сама си е спечелила премията.



Прословутият червен роял е тъкмо толкоз прочут, колкото и притежателят му – Сър Елтън Джон. След месец 8-годишната Хрисиана от Пловдив ще е измежду малцината в света, получили шанса да натиснат клавишите му. Избрана е да седне зад него персонално от артистичният шеф на лондонския конкурс, в който взе участие преди дни. „ Ще показва цялото учебно заведение и моите родители. Но аз постоянно знам, че съм готова и това ме успокоява ”, изяснява Хрисиана Иван Савова.

Типично по детски, Хриси се вълнува от друго, не толкоз от сцената, която я чака – измежду сбирката от грамоти към момента няма извоюван орден, какъвто ще й бъде връчен в Лондон. това в действителност е в кръга на шегата, тъй като Хриси в действителност завоюва известна доза награди, само че пък няма орден ”, показа майката на Хриси Дарина Савова.

Хриси признава, че  не й омръзва да свири, тъй като по този начин се придвижва на красиви места. Вместо с думи, мисли в ноти, които споделя, че в мозъка й се трансформират в цели сюжети. „ Например това, което свирих доскоро, си представях по какъв начин вали дъжд, по какъв начин летят птички и също за Шопен, тъй като написа много тъжни неща, тъй като е надалеч от своята татковина Полша и аз си го представям по какъв начин стои до пианото и написа музика ”, споделя тя.

Когато преди две години сяда за първи път на пианото, Хриси остава превзета. Въпреки, че пораства в семейство на върли рокаджии, с майка певица и татко китарист, момичето открива хубостта на музиката в класиката. Талантът й е рядко срещан и бързо е видян и от музикалния й възпитател Светлана Косева. „ Основното е любовта към музиката и тази отдаденост, която е нужна, с цел да постигнеш триумфи. Защото гения самичък по себе си е прелестно нещо, само че то би трябвало да се развива и да има хора, които да въодушевяват това дете, да върви напред ”, сподели Косева,

Тази година в учебното заведение на момичето одобряват нейните триумфи като персонална премия – по този начин означават 75-годишния си празник.

 

Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР